Activități

Echitație

Depozitul de armăsari Dumbrava, cunoscut și sub denumirea de  “Herghelia Măriei Sale” este situat la 10 km de Târgu Neamț pe locul grajdurilor domnești ale lui Ștefan cel Mare, păstorite de comisul Manole Jder, așa cum ne sunt descrise în romanul lui Sadoveanu. Construcția actualului depozit de armăsari a început în anul 1910 și a aparținut inițial Ministerului Apărării, iar mai apoi Ministerului Agriculturii. Din anul 1959, ferma de elită a fost luată în administrare de către Departamentul Gostat, iar după anul 2000 Depozitul de Armasari de la Dumbrava trece în administrarea Direcției Silvice Neamț.

Noi vă dăm posibilitatea să alegeți cum să vă petreceți timpul după plac și să includeți și astfel de activități!

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.

Pescuit

Pescuitul este considerat una dintre cele mai relaxante activități și este o pasiune des întălnită. Fiind considerat un sport, foarte multe persoane tratează pescuitul ca pe o activitate pe care o pot desfașura la fiecare sfârșit de săptămână și chiar și în timpul concediilor. De aceea, noi vă dăm posibilitatea să alegeți cum să vă petreceți timpul după plac și, dacă doriți, vă punem la dispoziție mai multe locații unde puteți merge la pescuit!

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.

Trasee ghidate prin pădure

Alternativele la plimbările cu mașina sunt drumețiile ghidate prin pădure.  Oferind un decor natural de poveste, traseele din această zonă merită tot efortul depus pentru a admira natura și elementele sale inedite. Indiferent dacă vă numerați sau nu printre cei cărora le plac drumețiile, le place aerul curat şi le place să admire peisajele frumoase, pe traseele ghidate prin pădurile din zonă veți avea ocazia să regăsiți unele dintre cele mai fantastice peisaje.

Noi vă dăm posibilitatea să alegeți cum să vă petreceți timpul după plac și, dacă doriți, vă punem la dispoziție mai multe trasee!

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.

Vizită la stână și masă câmpenească 

Vă oferim șansa să petreceți o zi de neuitat, în care veți descoperi un colt de lume, de Românie autentică, despre care de-a lungul timpului s-au scris mii de pagini – viața la stână.

Fiind una dintre cele mai vechi îndeltniciri ale omului, veți face cunoștință cu viața oierilor la stână . Aceasta este o meserie grea – cu multă muncă fizică istovitoare, – dar nelipsită de placeri simple, de mult uitate in civilizatie. Veți merge printre dealuri, unde liniștea domneste, creând un spațiu meditativ, un spațiu ce impune respect, un spațiu în care omul redevine parte a naturii creatoare.

Veți servi o masă câmpenească preparată de către ciobani, cu produse 100% proaspete și naturale.

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.

O zi din viața unei maici

Vă oferim șansa să cunoașteți ce înseamnă viața monahală, petrecând o zi alături de maici. La mănăstirea cu maicuțe veți descoperi modul de viață prin care slujitoarele Domnului cunosc împlinirea, care îmbină atât activitățile liturgice dar și îngrijirea animalelor și a grădinii, participarea la ateliere de pictură, sculptură și croitorie.

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.

O zi în compania meșterilor populari

Vă invităm să vă întoarceți în trecut, la originile poporului românesc, pentru a descoperi frumusețea tradiției noastre. Această tradiție strămoșească continuă și astăzi pe meleagurile din Neamț, iar creațiile meșterilor populari pe care îi veți cunoaște dovedesc din plin acest lucru. Sculptori, țesătoare, meșteri blănări și mulți alții așteaptă cu nerăbdare să vă prezinte tradiția populară prin măiestria și dăruirea lor. Reușind să creeze adevărate obiecte de artă populară tradiţională care în trecut serveau necesităților țăranului român, au captivat istoria poporului nostru și o păstrează acum sub formă de obiecte cu caracter ornamental.

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.

Plimbări cu sania și/sau căruța

Vă invităm să vă plimbați prin natură și să admirați frumusețea ținuturilor nemțene.

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.

O zi la Activ Parc

Vă invităm să vizitați parcul de aventură în natură – Activ Parc. Aici puteți alege din mai multe activități interactive precum escaladele în copaci cu trasee destinate atât copiilor cu vârsta de minim 4 ani, cât și pentru cei mai mari, de minim 8 ani, tir cu arcul, paintball și traseuri de antrenament militar pentru civili.

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.

Foc de tabără și masă tradițională la ceaun

După o zi plină, ce poate fi mai relaxant decât să petreci o seară specială în jurul unui foc de tabără impresionant? Vă invităm să încheiem ziua în aer liber, în jurul focului de tabără, în timp ce se prepară bunătățile în ceaun. Meniul este unul delicios și bogat, menit să potolească foamea tuturor celor care participă!

Totul pentru un final de zi minunat!

Detaliile se pot obține la recepția pensiunii.